Ben je ook zo’n fanatieke game, die geen genoeg krijgt van het spelen van adventure games, actiespellen of totaal verslaafd is aan FIFA 2022? Of houdt je ervan om lekker te schieten in een vechtspel met je VR-bril op? Dan heb je natuurlijk een goede game console nodig voor de ultieme game-ervaring. Maar welke game console is de beste keuze voor jou? Waar moet je op letten als je als fanatiek gamer een goede spelcomputer zoekt die past bij jouw favoriete spellen en wensen? In dit artikel geven we je de beste adviezen om dé perfecte game console te vinden, waar je nog jarenlang plezier van gaat beleven! W zetten de beste spelcomputers en hun voordelen (en nadelen) voor je op een rijtje, zodat je de juiste keuze kunt maken!

De Playstation 5: voor de liefhebbers van virtual reality

Wil je games kunnen spelen met een VR-bril op? Dan kun je niet om de Playstation 5, ofwel de PS5, heen. Dit is namelijk de enige game console die tot op heden geschikt is voor virtual reality spellen. Fijn aan het kopen van een Playstation 5 is verder het feit dat de PS5-controller een gevoelsmatig echte in-game ervaring biedt, door de haptische trillingen en de adaptieve triggers van deze spelcomputer. Verder heeft de Playstation 5 een aantal unieke games, die je niet op andere game consoles kunt spelen. Het meest populair in dit verband zijn de exclusieve games Godfall en natuurlijk Spiderman!

Xbox Series X en Series S: superieure prestaties voor veeleisende gamers

De Xbox van Microsoft blijft een van de absolute uitblinkers uit de wereld van game consoles. Met name de nieuwste uitvoeringen, de Xbox Series X en Series S, gaan je een hoop gameplezier bezorgen. De Series X staat bekend als de sterkste en best presterende spelcomputer van Xbos, met een resolutie tot 8K haalt en een refresh-snelheid die 120 fps haalt. Pak je Xbox erbij en droom weg bij spannende games als Dying Light 2: Stay Human of bij het inmiddels klassieke vechtspel Call of Duty.

Nintendo Switch: leer onderweg of samen met anderen spelen

Houd je van socializen en speel je daarom hert liefst computerspellen met anderen? Of zoek je een game console die je goed onderweg kunt gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een lange vliegreis, in de trein zit of tijdens een autorit? Dan ga je het meest blij worden van een Nintendo Switch console. Met een Nintendo Switch kun je op één console met wel vier spelers gamen. Ideaal dus om samen met je vrienden, je partner en/of je kids veel gameplezier te beleven! Gave multiplayer spellen voor de Nintendo zijn er genoeg. Denk aan het toffe spel Super Mario Bros. Ook spellen als Zelda: Breath of the Wild en zijn echte aanraders voor de liefhebbers van de Nintendo Switch. En vergeet uiteraard Pokémon Legends: Arceus en Mario Kart niet te kopen om de mogelijkheden van je Nintendo Switch optimaal te benutten. Welke game console je ook kiest: we wensen je alvast veel gameplezier toe!