nieuwe badkamer (2)

Je kunt nog zo fijn wonen, er zijn altijd weer zaken die verbeterd zouden kunnen worden. Denk dan aan het (laten) schilderen van je kozijnen en deuren, het opnieuw inrichten van je woonkamer of slaapkamer, het (laten) plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen. Maar wat zou je écht willen aanpakken? Bij veel mensen komen dan twee zaken naar boven: de badkamer en de keuken. Vaak zitten die al in het huis als je er komt wonen en de eerste tijd is dat prima. Je kunt er best mee uit de voeten, ook al is het niet jouw smaak. Maar op een gegeven moment is het dan zover. Het wordt tijd om te kiezen. Wat pak je het eerst aan?

De badkamer!

De badkamer kan een zegen zijn maar ook een bron van ergernissen. Stel. Je bent ooit in dit huis getrokken en hebt de badkamer gelaten zoals deze was. Compleet met oubollige tegeltjes, een lelijke spiegel en een toilet dat nog vast verankerd staat op de grond. Ook heb je al die tijd in bad gedouched en zijn de voegen eigenlijk niet meer schoon te krijgen. Dan droom je toch inmiddels van een schitterende badkamer? Van alle gemakken voorzien, ruim en goed schoon te houden? Het wordt dan tijd om een plan te bedenken.

Hoe pak je het aan?

Geld

Om te beginnen denk je na over geld. Geld is misschien geen sexy onderwerp, maar je kunt er niet zonder, zeker niet als je je badkamer wilt (laten) verbouwen. En dus zul je je budget moeten bepalen. Om dat goed te kunnen doen is het belangrijk om te bepalen wat jij wilt. En waar je gezin behoefte aan heeft. Een badkamer verbouwen kan ook low-budget, maar past dat bij jou en je gezin? Je kunt in verschillende showrooms gaan kijken naar luxe badkamers en dan bepalen hoeveel de badkamer die jij het mooist vindt je gaat kosten. Vergeet je ook niet de kosten voor het verbouwen zelf mee te nemen?

Smaak

Dan is er een kwestie van smaak. Dat wat jij mooi vindt kan voor je partner een gruwel zijn en andersom. En dus zul je moeten middelen. De tegels op de vloer en de muren zijn het meest bepalend, zorg dus dat je daar in ieder geval over uit bent. Verder zullen jullie het eens moeten worden over sanitair en verdere aankleding. Vergeet je ook de opbergruimte voor handdoeken, schoonmaakmiddelen en voorraad shampoo niet?

Vakmanschap

En dan is het zo ver. Je laat een gespecialiseerd bedrijf als Grando komen om jouw badkamer van top tot teen te verbouwen. Dat kan best heel snel gaan. Sterker nog, de kans is groot dat jij, als je nu begint met je te oriënteren op budget en mogelijkheden, al in de lente heerlijk kunt poedelen in je nieuwe badkamer!