schoon gebit

Het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Er is er immers maar eentje van jou. En dus ga je regelmatig onder de douche of in bad, je kamt je haren en je gebruikt, zeker in de zomer, zonnebrandcrème. Maar ook je gebit is van groot belang. Goed zorgen voor je tanden, kiezen en tandvlees kan veel problemen voorkomen. Ook serieuze zaken als hartklachten, ernstig tandbederf en ontstekingen in je mond. Afgelopen periode was het warm, héél warm. En dus zul je misschien wat meer gesnoept hebben van een ijsje (of twee), je hebt wat vaker een drankje gedaan en de koude cola was niet aan te slepen. Dat is natuurlijk allemaal helemaal goed. Maar ben je niet vergeten om goed voor je gebit te zorgen?

Hoe zorg je goed voor je gebit?

We weten het allemaal: minimaal twee keer per dag je tanden poetsen is belangrijk. Je hebt dan een goede tandenborstel (al dan niet elektrisch) nodig en ook een goede tandpasta. Maar er is meer. De ruimtes tussen je tanden en kiezen mag je niet vergeten. En daarom is het belangrijk om ook die goed schoon te maken. Hiervoor kun je verschillende producten gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan ragers, tandfloss of tandenstokers GUM. GUM is een merk dat iedereen wel kent. Zij bieden allerlei oplossingen voor tand- en tandvleesproblemen en helpen je ook nog deze problemen te voorkomen. Toch zijn het niet alleen de producten die belangrijk zijn, ook is het van het grootste belang om deze op de juiste manier te gebruiken. Je krijgt van het spoelen met mondwater heus een frisse adem, maar je kunt natuurlijk niet alleen maar mondwater gebruiken.

Breng een bezoekje aan de tandarts

Veel mensen gaan twee keer per jaar op controle bij de tandarts. En dat is niet voor niets. De tandarts kan zo voorkomen dat een klein gaatje uitgroeit tot een serieus probleem en kan je ook nog adviseren op het gebied van jouw mondverzorging. Natuurlijk is het vervelend als je tandarts in je tandvlees zit te poeren met dat gemene haakje, maar het is voor het goede doel: het behoud van jouw gebit.

In veel tandartspraktijken vind je tegenwoordig ook een mondhygiënist(e). Deze mensen kunnen je helpen om van die vervelende plaque af te komen door het, bijvoorbeeld iedere drie maanden, voor je te verwijderen. Ook geven zij advies over de manier van poetsen en de mondverzorgingsproducten die goed bij jouw mond passen. Je zult zien dat je mondgezondheid met sprongen vooruit gaat na ieder bezoekje aan de tandarts en/of mondhygiëniste. Als je zelf ook maar actie onderneemt.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende producten om jouw mondgezondheid te verbeteren? Neem dan een kijkje op de website van Sunstargum.com. Het is ook altijd verstandig om even te overleggen met je tandarts en/of mondhygiëniste.