puzzel maken

In de zomer vragen de lange dagen en de hogere temperaturen om lekker naar buiten te gaan en gezellig met vrienden en familie te gaan barbecueën. In de winter is het echter vaak grauw, koud en donker. Gelukkig kun je vanuit huis ook allerlei leuke activiteiten ondernemen waarbij je kunt profiteren van het comfort van je eigen huis. Lees snel verder om te ontdekken wat je allemaal kunt doen!

Activiteiten vanuit huis

Of je nu Covid hebt, of het buiten glad is of je gewoon geen zin hebt om van huis te gaan, ook binnenshuis valt er genoeg te beleven. De vanzelfsprekende opties zijn natuurlijk een filmpje kijken of een serie bingen. Er zijn echter tegenwoordig eindeloze mogelijkheden om de kou te vermijden en toch een leuke dag te hebben. We zetten ze op een rij.

Koken en bakken

De koude, donkere winterdagen vragen om voedzame maaltijden  die je verwarmen. Dus zoek online naar heerlijke recepten om je op te warmen. Wat te denken van een heerlijke chili con carne of een grote pan snert? Je kunt ook heerlijke stoofschotels of een pastei maken. Als je meerdere porties tegelijkertijd bereidt kun je wat over is invriezen. Zo kun je ook op dagen dat je minder tijd hebt om in de keuken te staan toch in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Een andere optie is het bakken van koekjes, een cake of een taart. Dat is ook een zeer geschikte activiteit met kinderen, afhankelijk van het recept en de leeftijd van de kinderen.

Om deze activiteiten nog leuker te maken kun je mensen uitnodigen om samen met jou te koken en/of om de gerechten vervolgens gezamenlijk op te eten. Of je kunt contact opnemen met de plaatselijke voedselbank en je gerechten doneren.

Knutselen en handwerken

Een koude grijze dag is ook zeer geschikt om eindelijk eens tijd te maken voor wat handvaardigheid. Je kunt een oude hobby zoals borduren oppakken, jezelf leren breien aan de hand van tutorials of eindelijk tijd maken voor die puzzel van 500 stukjes. Misschien heb je al tijden een diamond painting liggen maar komt het er maar nooit van om eraan te beginnen. Een saaie grijze dag is een perfect moment om je hierop te storten. 

Daarnaast kun je je ook uitleven op het maken van kerstversieringen en kerststukjes of het maken en schrijven van kerstkaarten of een stapeltje verjaardagskaarten zodat ze klaar staan op het moment dat je ze nodig hebt.

Spellen spelen

Een gezelschapsspel spelen is ook een leuke activiteit om in de winter te doen. Je kunt een traditioneel bordspel spelen, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer opties. Zo is er online een wereld van mogelijkheden om samen met anderen vanuit je eigen huis een spel te doen. Misschien vind je het leuk om eens een online casino te bezoeken met een bonus zonder dat je een deposit hoeft te storten om een gokje te wagen. Of wellicht vraagt een bekende al maanden of je bij hem in de clan van World of Warcraft wilt komen. De mogelijkheden zijn legio en de moeilijkste keuze is misschien nog wel wat je eerst zult proberen.

Sporten

Wat veel mensen vergeten is dat thuis sporten ook een uitstekende manier is om in beweging te komen. Daar heb je echt  niet veel materialen voor nodig. Wellicht heb je onder een grote stapel kleding nog een hometrainer of loopband in de hoek staan. Of heb je een stel halters of een springtouw achter in de kast liggen. Maar ook zonder deze spullen kun je prima thuis sporten. Op YouTube staan veel video’s met complete trainingen met en zonder materialen die je op de tv kunt afspelen en mee kunt doen. Of wellicht heb je een Wii en kun je een van de spellen uitproberen waarbij je van de bank af moet komen zoals Wii Fit.

Conclusie

Er zijn veel verschillende leuke activiteiten die je in de winter vanuit huis kunt doen en het is misschien nog wel het lastigste om een keuze te maken. Als je in het dagelijks leven heel actief bent vind je het misschien zalig om op een vrije dag met een boek op de bank te kruipen. Op het moment echter dat je geen zin en concentratie hebt om dit te doen, zijn er genoeg andere opties om je mee te vermaken. De keuze is aan jou, maar maak deze snel. Des te eerder kun je beginnen met de activiteit van je keuze om thuis een leuke dag te hebben.