Ga jij binnenkort op wintersport vakantie, zorg er dan voor dat je goed voorbereid op reis gaat. Een goed begin is namelijk het halve werk. Je wilt natuurlijk ultiem genieten op je wintersport vakantie en niet daar ter plekke nog bezig zijn met van alles en nog wat. Zorg er daarom voor dat je de onderstaande tips goed doorneemt en dan garanderen wij jou dat je met veel plezier je reis zult doorlopen. Of na ja, door skiën.

1. Boek tijdig een passende accommodatie

De accommodatie op populaire wintersport plaatsen zijn al heel snel volboekt. Wees er daarom op tijd bij. Minstens 3 maanden vooraf is zeker aan te raden. Ga je met een grote groep of met een kleiner gezelschap? Elk wintersport plaatsje heeft verschillende soorten accommodaties tegen scherpe prijsjes. Naast de gebruikelijke websites waar je je accommodaties kunt boeken is het ook slim om eens rond te neuzen op vakantiehuisjes.nl. Hier staan de leukste en meest unieke accommodaties op. Ga je bijvoorbeeld naar Oostenrijk toe? Wintersport vakantiehuizen in Oostenrijk zijn makkelijk te boeken via dezelfde website.

2. Boek vooraf je skihuur en skiles

Dit is een tip die je echt niet mag overslaan. De meeste mensen arriveren in het weekend en willen dan direct de piste op. Omdat er een grote aanloop is kan dit een grote drukte en soms een beetje chaotische situaties creëren. Iedereen wilt graag direct skiën en snowboarden en er kunnen lange rijen ontstaan als je ter plekke nog alles moet regelen. Boek daarom vooraf je uitrusting en lessen. Dit kan heel gemakkelijk online. Als je dit eerst online regelt, heb je ook een grote kans dat je leuke dealtjes kunt vinden en een hoop geld kunt besparen. Geld dat je weer kunt uitgeven tijdens de apres ski. Als je dit allemaal online regelt kan je direct bij aankomst de piste op en heerlijk genieten van het skiën en snowboarden.

3. Maak je auto winterklaar en stippel je route uit

Omdat we in Nederland met andere weersomstandigheden te maken hebben is het extra slim om je auto nog eens goed te controleren voor de sneeuw waar je straks door heen zult moeten rijden. Tijd om de winterbanden er op te zetten! Als de auto helemaal ready to go is, is het tijd om de route die je wilt rijden uit te stippelen. Zorg ervoor dat je weet hoe je wilt rijden zodat je dat niet en route hoeft uit te zoeken, maar lekker in één stuk door naar je bestemming toe kunt rijden.

4. Inpak tips, wat neem je mee

Maak een inpaklijst met alle items die je wilt meenemen op je wintersport vakantie. Zo ben je er zeker van dat je niks vergeet en straks lekker warm de piste op kunt. Een wintersport vakantie is wat ingewikkelder dan een zon bestemming. Je hebt meer nodig dan een bikini en wat zonnebrand crème. Je staat de hele dag in koude temperaturen dus zorg ervoor dat je naast je ski uitrusting zoals je ski-jas en skibroek ook een warme fleece trui, thermo ondergoed, skisokken, een muts, een sjaal en snowboots mee neemt. Hiernaast heeft iedereen hun eigen voorkeur van wat mee te nemen, maar bovenstaande items mogen in ieder geval niet ontbreken in jouw koffer.