De moderne generatie drones staat bekend om de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak. Alleen dit al is een goede reden om de aankoop van een drone te overwegen. Drones zijn ideaal om mee te vliegen en manoeuvreren, maar met hedendaagse drones kun je ook fantastische filmpjes en luchtfoto’s maken. Of je nu een beginnende hobbyist bent of al de nodige ervaring hebt met het gebruiken van drones: er zijn tegenwoordig geweldige goede drones te koop, waar je een hoop plezier aan kunt beleven. Maar wat zijn de allerbeste drones van dit moment? In dit artikel lichten we de vijf beste drones van 2022 voor je uit. Er zit vast wel een drone tussen die jou helemaal blij gaat maken en je urenlang vliegplezier gaat geven!

1. Autel Robotics Evo Lite+

Een van de pareltjes uit de dronewereld is de drone Autel Robotics Evo Lite+. De AUtel Robotics heeft een prachtig strak design en is eenvoudig te bedienen. Maar wat vooral opvalt aan de Autel Robotica is de verbluffend hoge beeldkwaliteit. Deze drone maakt zeer gedetailleerde en scherpe 5,4k-video’s via een 1-inch sensor. De Autel Robotica heeft een sterke en robuust bouw en is niet snel stuk te krijgen. Fijn is het instelbaar diafragma en de goede accuduur. Met deze drone kun je lange vluchten maken en prachtig videomateriaal.

2. DJI FPV Combo

Op nr.3 zetten we de goed presterende DJI FPV Combo. Deze drone is voorzien van vier sterke propellers, die garant staan voor stabiele vluchten. Door het unieke design, het ontwerp is zeer aerodynamisch, kan deze drone snelheden bereiken tot 140 kilometer. Als race drone kun je de DJI FPV Combo tot 20 minuten in de lucht houden. Een prima drone dus voor snelheidsmaniakken!

3. Ryze Tello Powered by DJI

Besteed je liever niet te veel geld aan een drone, maar wil je wel topkwaliteit? Dan is de Ryze Tello Powered by DJI de perfecte drone voor jou. Deze drone kost slechts 100 euro en daar krijg je veel voor terug. Fijn is de eenvoudige besturing via je smartphone of een tablet. Via een app kun je de beelden met anderen delen. De camerastabilisator zorgt voor heldere video’s.

4. DJI Mini 2

De DJI Mini 2 is een topdrone, die een vliegtijd heeft tot 31 minuten. De simpele bediening is ideaal voor beginnende dronevliegers. Met een Full HD (1080p) en Ultra HD (4K) camera ben je gegarandeerd van scherpe opnames. Fijn is ten slotte dat deze geavanceerde drone scherpgeprijsd is.

5. DJI Mavic Air 2S

Een drone die in de top vijf drones van 2022 niet mag ontbreken, is de DJI Mavic Air 2S. Deze indrukwekkende drone qua formaat – hij is bijzonder kleine en compact – heeft specificaties waar tal van andere drones niet aan kunnen tippen. Deze drone beschikt over een drieweg obstakeldetectie en is in staat gebruik te maken van tal van Quick Shot-vliegmodi die in andere drones zijn aangezet. De camera is zeer stabiel, zelfs als het stevig waait. De 4K-videocamera met 60 fps en de HDR-20 megapixel fotocamera staan garant voor prachtige luchtopnames!