Beweging is gezond, dat weet iedereen. Maar soms wil je gewoon aan een bepaalde sport doen omdat het leuk is, en dan is het belangrijk dat je mee bent met de laatste trends! Ook dit jaar zijn er heel wat zomersporten die het uitproberen waard zijn. Hier krijg je alvast een duidelijk overzichtje op enkele populaire kandidaten!

3 zomersporten die je zeker moet uitproberen deze zomer

De zomer is het seizoen van de zon, de zee en, als je dat graag doet, sporten! Beweging is het hele jaar door belangrijk om je gezondheid op peil te houden, maar tijdens de zomer is het natuurlijk wel leuker om aan buitensport te doen.

Welke sporten moet je dit jaar écht uitproberen, en wat houden ze in? Hieronder enkele goede voorbeelden!

1. Outdoor cycling

Fietsen is altijd een leuke sport, zeker als het mooi weer is. Iedereen kent Indoor Cycling wel, die sport waarbij je met een groep mensen op een stationaire fiets bepaalde oefeningen doet, meestal onder begeleiding van een professionele instructeur. Nu bestaat er ook de mogelijkheid om deze sport buiten te doen, waardoor je tijdens je dagelijkse portie beweging van het heerlijke zonnetje én de frisse lucht geniet.

Het is altijd leuk om outdoor cycling te doen met vrienden of familie, maar je kan natuurlijk ook je eigen stationaire fiets in de tuin zetten en op je eentje aan beweging doen. Hoe dan ook is deze variant van cycling erg populair tegenwoordig, en daarbij kan je ook zeker zijn van een complete workout!

2. De HIIT workout

Welke sport je ook doet, je wilt voortgang zien en je conditie of kracht verbeteren. Er zijn heel wat manieren om dat te doen, zoals bijvoorbeeld een HIIT workout. HIIT is een manier van sporten waarbij je afwisselt tussen periodes van lage intensiteit en hogere intensiteit. Op die manier heb je voldoende rust om te recupereren van heel korte intervallen waarin je alles uit de kast haalt, en daarbij bespaar je tijd doordat zo’n training vaak slechts 15 minuten duurt.

Het grootste voordeel van HIIT is dat je het eigenlijk met elke mogelijke sport kunt combineren: van fietsen tot gewichtheffen en zelfs pilates. Je kiest ook helemaal zelf de intensiteit, hoe lang je rust en andere zaken, waardoor je dus de perfecte workout samenstelt voor jouw lichaam en niveau!

3. Padel

Ten slotte is er ook padel, een sport die tegenwoordig vooral populair is in Spanje en Portugal maar nu ook bij ons bekender begint te worden. Het is eigenlijk een combinatie van squash en tennis, waarbij men met 2 tegen 2 sport op een gewone tennisbaan, meestal met glazen wanden.

Als je graag met je beste vriend of vriendin sport of op zoek bent naar een leuk uitje met de familie, dan is deze sport zeker de moeite waard. Doorgaans wordt padel binnen gespeeld, maar je kan er natuurlijk ook altijd een outdoor sport van maken. Een waarom zou je dat niet doen, als het zomer is en de zon schijnt?