Iedere autobezitter die in een mooie, nieuwe auto rondrijdt, wil zijn of haar voertuig natuurlijk zo mooi en schoon mogelijk houden. Een auto is, zeker als het om een elektrisch voertuig gaat, een flinke investering, waar je natuurlijk trots en zuinig op bent. Daarom is het belangrijk om je auto goed te onderhouden en deze goed schoon te houden. Maar hoe pak je dat verstandig aan? In dit artikel leggen we je uit hoe je je nieuwe auto mooi schoon en blinkend kunt houden, zodat je voertuig positief opvalt en op zijn best voor de dag komt. Doe je voordeel met onze adviezen en rijdt ook rond in een auto die er glanzend en supernoeuw uitziet. Hoe je dat voor elkaar krijgt, leggen we hieronder aan je uit.

Een afwasmiddel of reinigingsmiddel gebruiken: dat is geen goed idee

Er zijn autoeigenaars die ervoor kiezen om hun auto te wassen met een afwasmiddel of een niet-specifiek reinigingsmiddel. Dit is echter niet zo’n verstandig idee. Door gebruik te maken van afwasmiddel of een gewone zeep, loop je kans om de laklaag van je auto te beschadigen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Beter is het om speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken die ontwikkeld zijn voor carwash. Dan blijft je laklaag goed en krijg je geen krasvorming.

De auto schoon spuiten en daarna met een autoshampoowassen

De beste aanpak om je auto mooi schoon te krijgen, is door deze eerst met water schoon te spuiten. Zo spoel je zand- en olieresten goed weg. Een hogedrukspuit werkt het beste, maar je kunt hiervoor ook een tuinslang of een manuele spuitbox gebruiken. Spuit je auto altijd van boven naar beneden schoon. Daarna is het tijd om een goed merk autoshampoo te gebruiken voor de finishing touch. Kies voor een goed merk autoshampoo, zodat een optimaal resultaat gegarandeerd is. Een allesreiniger of afwasmiddel is dus niet geschikt. Kies voor een van de betere merken autowasmiddelen voor een optimaal glanzende auto! Nog een tip: was je auto in de schaduw en niet in de volle zon. Dat geeft een mooier resultaat.

Gebruik een microvezelspons of een washandschoen

Een kwalitatief goed autowasmiddel is de kern voor een goed resultaat. Maar daarnaast moet je ook letten op welke spons je gebruikt. Een standaard spons is niet aan te raden, omdat hierin zand en kleine steentjes kunnen gaan zitten. Daardoor beschadig je snel het lak. Kies daarom voor een microvezelspons of washandschoen. Deze accessoires voorkomen krasvorming op het lak en helpen je voertuig prachtig schoon te maken.

Pak er twee emmers bij voor het beste resultaat

Door gebruik te maken van twee emmers ben je het slimste bezig. In de ene emmer doe je lauw en schoon water terwijl de andere emmer gevuld wordt met autoshampoo en water. Voor het wassen stop je de spons in de autoshampoo-emmer. Daarna spoel je de autospons schoon met het water uit de andere emmer. Op deze manier heb je minder autoshampoo nodig en kun je je auto snel en grondig reinigen.