Wil je er graag even tussenuit en ben je op zoek naar inspiratie voor de perfecte stedentrip? In deze blog benoemen we de drie beste plekken voor een mooie stedentrip. Waar gaat jouw reis naartoe?

Krakau

Als je graag een weekend weg wilt naar het oosten van Europa is de Poolse stad Krakau zeker een aanrader. Deze stad wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende bouwstijlen. Aan het middeleeuwse plein Rynek Glowny vind je verschillende indrukwekkende paleizen en kun je neerstrijken bij één van de vele cafeetjes. De stad Krakau heeft vele bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het luchtvaartmuseum of het Museum of Illusions. Ben je erg geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Dan mag een bezoek aan Oskar Schindler’s Fabriek niet ontbreken. Dit museum gaat over de Tweede Wereldoorlog in Krakau. Het museum heeft veel bekendheid geworven door de film Schindler’s List van de regisseur Steven Spielberg. Wil je nog meer zien van de Tweede Wereldoorlog? Het concentratiekamp Auschwitz ligt vlak bij de stad Krakau en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog een aanrader om te bezoeken.

Livorno

Aan de westkust van het prachtige Italië ligt het havenstadje Livorno. De keuken van Livorno kenmerkt zich door het vele gebruik van vis. Strijk neer op één van de terrasjes bij de Piazza Grande, het grootste plein van Livorno. Geniet hier van imposante, historische gebouwen zoals de kathedraal Il Duomo. Wil je iets van de omgeving zien? De regio Livorno is uiterst geschikt voor een fietstocht. De omgeving kenmerkt zich door pijnboombossen, heuvels en wijngaarden. Ook voor iedere wandelaar zijn er wandelroutes uitgezet. In het park van I Monti Livornesi zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Dit park is populair door zijn schaduwrijke omgeving, zo kun je ook in hartje zomer heerlijk wandelen. Wil je wandelen met uitzicht op het water? Bezoek dan Viale Italia, de boulevard van Livorno. Hier kun je aan het einde van de dag genieten van een prachtige zonsondergang.

Málaga

Málaga is een stad gelegen in het zuiden van Spanje. Wil je tijdens je citytrip kunnen genieten van het strand? Dan ben je in de stad Málaga aan het juiste adres. De stad ligt namelijk vlak naast de Costa del Sol, een gebied met uitgestrekte standen langs de kustlijn van Spanje. Wil je wat cultuur snuiven? Bezoek dan het Museo Picasso Málaga of de Jardín de la Concepción. Dit zijn tuinen met prachtig uitzicht over de stad. Ben je wat avontuurlijker aangelegd? Bezoek dan tijdens je verblijf in Málaga de Nerja grotten. Veel toeristen beschrijven deze grotten ook wel als de mooiste kalksteengrotten van heel Europa! De grotten liggen op vijftig minuten rijden van de stad, maar met de bus ben je er ook in een mum van tijd. Wil jij een vakantiehuisje boeken in Malaga, kijk dan eens op vakantiehuisjes.nl. Hopelijk heeft deze blog je voldoende geïnformeerd, maar bovenal ook geënthousiasmeerd over één van deze drie steden. Welke van deze drie steden heeft jouw voorkeur voor een citytrip?