Als jij een serieuze gamer bent, weet je dan zeker ook al over de verschillende accessoires die je nodig hebt. De gadgets die een doorsnee gamer heeft, zijn vaak gericht op het neerzetten van een functionele gaming setup. Maar voor de beste gaming experience is het belangrijk dat het geheel ook ergonomisch is. In dit artikel geven we je de gadgets die zowel ergonomisch als functioneel zijn. Bovendien scoor je met deze gadgets heel wat punten voor esthetica.

Gamestoel

Als serieuze gamer weet je wel dat de gamesessies uren kunnen duren en dat je dus ook urenlang in je stoel blijft zitten. Om rugklachten te voorkomen, is het van belang dat we dan ook in een goede, comfortabele stoel zitten. Hiervoor is een ergonomische gamestoel de beste keus. Deze is speciaal ontwikkeld om zo comfortabel mogelijk te kunnen gamen. Door de verschillende onderdelen van de stoel—zoals de kussens en verstelbare armleuningen—krijg je dan ook de beste gaming experience.

Ergonomische gaming muis

Als PC gamer is een muis onmisbaar. Daarom is het ook van belang dat je een muis hebt die voldoende comfort biedt tijdens de lange gamesessies. Zo heb je ergonomische muizen die je hand comfortabel houden tijdens het spelen. Maar deze muizen zorgen ook ervoor dat de beweging dan ook inderdaad nauwkeurig is. Daardoor krijg je dan geen last van het verkeerd klikken tijdens de spelletjes. Zeker iets voor de gamers die geen tijd willen verspillen—min of meer allemaal.

Gaming headset

Geluid, een onmisbaar element bij het gamen. Met een goede gaming headset zorg je ervoor dat je huisgenoten geen geluidslast ondervinden en dat jij dan ook de geluidseffecten van het spel optimaal ervaart. Daarnaast wordt communicatie met je mede-gamers veel makkelijker en prettiger. Geen geschreeuw meer vanuit jouw zijde, van de medespelers of van je familie. Een draadloze koptelefoon is de beste keus voor gamen. Met een draadloos apparaat kun je immers vrij bewegen en zonder vertraging spelen, een must voor gamers die meedoen aan lange gamesessies.

Bluetooth game controller

Een andere gadget die je helpt om vrij te kunnen spelen, is een bluetooth gaming controller. Vele gamers spelen wel met een toetsenbord en muis, maar het kan vele malen makkelijker met een controller. Hierdoor hoef je niet voorover gebogen te zitten, maar kun je juist achterover leunen in je stoel en vrij knoppen bewegen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar is zeker wel handig voor de gamesessies waar je nog net wat meer steun, comfort en rust nodig hebt, na een lange werkdag bijvoorbeeld.

Sfeerverlichting

We weten allemaal dat een game setup niet af is zonder sfeerverlichting. RGB, zoals we het noemen, zorgt gewoon voor de beste ambiance tijdens gamesessies. Daarnaast krijg je ook nog een flagrant geheel met sfeerverlichting in je kamer. Je hebt trouwens ook de mogelijkheid om zelf te kiezen welke kleuren worden uitgestraald. Op die manier creëer je echt je eigen ruimte, ongeacht of het nou bedoeld is als opvallend hoekje, of echt afgestemd is op het interieur om continuïteit te bevorderen.