1 2 3 4 5 
Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie
Auteur

Seborroïsch eczeem

Bart
Woonplaats: Paal
30-06-08 21:51
Ben stillaan ten einde raad, enkele jare gelede kreeg ik ineens eczeem in men gezicht, toen vrij ernstig.
Het zou om seborroïsch eczeem gaan, heb al een dieet gedaan enz, maar niks helpt om er vanaf te gerake.
Ik smeer nu gemiddeld toch 5 avonden per week zalf(Protopic) om het onder controle te houde, maar door die zalf kan ik niet buiten komen...
Wie ken dit probleem of kent een oplossing die mss effectiever zou kunne zijn...

bedankt alvast


Hotforum
Gratis je eigen forum
Gunter
Woonplaats: berlare
Homepage
14-07-08 13:24
Dag Bart,

Eczema en welke vorm van eczema is moeilijk soms te onderscheiden van elkaar.
In ieder geval is 5x per dag protopic smeren zeker geen goede oplossing.
Zoals je wel zal weten is genezen niet mogelijk behandelen gelukkig (en helaas soms wel)
In u geval zou ik dringend een huidarts die ervaring heeft met allergie en eczema contacteren. Alternatieven van behandelig zijn Neoral, cortisone dit aangevuld met voedingsupplementne en dieet. En dan nog heb ...
Raadpleeg zeker een specialist


Hilde
Woonplaats: Geel
14-07-08 18:15
kzou iets dringend moete weten....

welke anti-allergische matrasovertrekken hebben jullie?
kheb da heel vroeger gehad toen ik nog thuis woonde.maar de laatste jaren heb ik een waterbed gehad us had ik da nie meer nodig.nu heb ik pas een nieuw bed gekocht en zou het niet beter zijn omdat terug te gebruike?
ge hebt twee verschillende: gewoon zoals een hoeslaken overtrekke over de matras of een hoes waar ge de matras helemaal kunt insteke.
ik weet niet wat het beste zal zijn...maar in prysklasse scheelt dit de helft:-s
ask een antwoord weet kan ik nog rap ene gaan kopen in de solden(hoop ik)


Magali
14-07-08 23:29
Hilde,

Ik kocht mijn matras- en hoodkussenovertrekken bij Makro.

Matrasovertrek : als een hoeslaken, katoenen badstof bovenkant en 'plastic' onderlaag, kan op 95° geawassen worden?

Kussenovertrek: als een gewonen sloop en idem als boven.

Ik heb toen niet op een euro gezien en het beste gepakt.
Gaat al jaren mee zonder slijtage en wordt om de 2 maanden in kookwas gestopt

het merk kan ik nu ni zeggen, ik heb geen fut om m'n bed nu overhoop te halen.

Magali


Veerle
Woonplaats: Oostkamp
15-07-08 09:37
Hilde,

Ik heb matrashoezen en kussenovertrekken van AMP.
Ook niet goedkoop maar wel heel goed, ze gaan al lang mee en zijn nog altijd in goede staat.Ik heb ze(voor zover ik me nog kan herinneren) gekocht bij de apotheek.
Ze zijn ook verkrijgbaar in de thuiszorgwinkels.
Overtrek voor 1 persoonsmatras is nu rond de 90 euro en kussenovertrek rond de 20 euro.

Veerle


Gunter
Woonplaats: berlare
Homepage
22-07-08 14:38
Dag Hilde,

Ik gebruik een matrashoes waarin je de matras helemaal kunt instoppen, daarnaast gebruik ik kussens van Tempur (schandalig duur) maar ook goed tegen de huisstofmijt.

Ik ken het merk niet (zit op het werk dus kan niet kijken) maar ik heb de mijne online besteld bij de allergiewinkel.nl.

Ben heel tevreden want als ik even op reis ben heb ik onmiddellijk meer last van allergie.
groetjes
Gunter


stephan
Woonplaats: cuijk
16-01-09 13:40
Hallo lotgenoten.

Al sinds mijn 15e levensjaar(ik ben nu 32) hebt ik te kampen met een vrij extreme vorm van Seborroisch exceem.In mijn gezicht;In de wenkbrouwen,rond mijn neus,achter-en soms in- mijn oren,op mijn hoofdhuid en eigenlijk overal waar je je als man haar in je gezicht hebt.Verder ook vaak plekken op mijn voorhoofd,slapen en wangen.Kortom;Mijn hele aangezicht. Het begon heel "onschuldig",met hier en daar een droog plekje op mijn gezicht.De roos op mijn hoofdhuid werd steeds extremer;geen anti-roos shampoo die er tegen opgewassen leek.Er waren wel perioden dat het verdwenen leek,maar elke keer dat het terug kwam werd het van kwaad tot erger.
Het behoeft hier geen uitleg dat dit gepaard ging met gevoelens van onzekerheid,frustratie em vooral schaamte.En als je zelfvertrouwen al niet zo geweldig is,dan is een dergelijke aandoening echt vernietigend.
Mensen die deze aandoening beschrijven als "onschuldig",hebben er waarschijnlijk geen persoonlijke ervaring mee.Ze bedoelen het misschien wel goed, maar ze weten ECHT NIET waar ze over praten.Als je op je 15e al van artsen te horen krijgt dat je "er maar mee moet leren leven",stort je wereldje in.
Ik heb letterlijk jaren als een kluizenaar geleefd.Vrienden en zelfs familie zagen me dagen,soms weken niet.Ik vermeed iedereen.Wat ik in de spiegel zag deed me pijn.Ik heb heel regelmatig zelfs overwogen uit het leven te stappen.-het enige dat me ervan weerhield,is de liefde voor mijn naasten.
Huisartsen schreven me zalfjes en shampoo`s voor,die soms leken te helpen,maar niets dat echt stand hield.
Uiteraard heb ik door de jaren heen zo`n beetje alles wel geprobeerd; de ketoconazol-zalfjes,de shampoo`s die in het donker licht lijken te kunnen geven,van de betamethason lotion waar mijn haar inmiddels van uit begint te vallen,tot vrijwel alle vrij verkrijgbare homeopathische smeerseltjes die je maar zult vinden bij de drogist.Al die loze
beloften van verlichting en genezing komen me de strot uit...het is allemaal flessentrekkerij.Farmaceutische bedrijven die voor hun eigen gewin misbruik maken van de betroffenen.
Mensen die uit pure wanhoop bereid zijn astronomische bedragen neer te tellen,in de ijdele hoop misschien ooit nog een klachtenvrij leven te kunnen leiden.
Het mag duidelijk zijn dat dit onderwerp de nodige frustraties bij me oproept.Ik troost me dan maar met de wetenschap, dat ik hierin niet alleen sta.
Inmiddels gaat het al een poosje vrij goed,hoewel de aandoening NOOIT helemaal weg is.Als mijn gezicht- zo goed als- klachtenvrij is, dan zit het nog wel ergens op mijn hoofd,of achter de oorschelpen.Ik weet ook dat het altijd weer terug komt,wat ik ook doe.Ik kan er niet omheen; het lukt me ook niet het "maar gewoon te accepteren"zoals me al door velen is aangeraden.
-GA ER MAAR EENS AAN STAAN!!- Denk ik dan.
En dan niet voor een dag of een weekje, maar voor meer dan de helft van je leven!! Ik weet zeker dat ze dan wel anders zouden piepen.Het is namelijk niet alleen maar ontsierend; Het doet ook fysiek pijn. Het jeukt verschrikkelijk,het schrijnt en voelt soms als een brandwond.
Het beheerst mijn hele bestaan.Hoewel ik nog nooit ontslagen ben,heb ik vele baantjes gehad.Telkens weer afmelden omdat ik weer eens wakker werd met mijn hele gezicht onder de pijnlijke plekken.Geloof me; als je er uitziet zoals ik er regelmatig voorsta,dan kom je niet graag onder de mensen.Laat staan dat je vrolijk fluitend over de werkvloer huppelt.En dat heeft niets met ijdelheid te maken.Uit goed fatsoen heb ik me maar heel zelden "ziek" gemeld.-meestal zei ik dat ik toch maar iets anders ging zoeken.Zo`n baas kan er natuurlijk ook niets aan doen.En geen enkel bedrijf zal iemand die zo vaak "afwezig"is een contract aanbieden.Logisch.
Als ik niet zoveel baantjes zou hebben gehad,zou ik nu recht hebben op een WAJONG-uitkering.-dit zelfs met teurwerkende kracht;REKEN MAAR UIT!!
Maar omdat ik toch zo vaak geprobeerd heb aan het normale arbeidsleven deel te nemen,val ik nu buiten de boot.
Fair?..Ik vindt van niet.
Maar wie ben ik?

Sterkte aan iedereen die zich herkent in mijn bevindingen.
Mijn advies; Blijf knokken.
Negeer goed bedoelde adviezen van mensen die er geen flauw idee van hebben.
Vermijd alcohol.
Probeer eens Echinaforce met extra vitamine B12.
Smeer geen ketoconazole meer op de aangedane plekken.
Probeer het eens met Oil of olaz-voor de gevoelige huid-
ik behaal er vrij goede resultaten mee.

het ga jullie goed.

stephanstephan
Woonplaats: cuijk
23-01-09 13:32
Hallo lotgenoten.

In mijn laatste reactie ben ik bij nader inzien een aantal zaken vergeten te vermelden.

Ten eerste; alle adviezen die ik aangedragen heb,zijn uit mijn persoonlijke ervaring ontstaan.Daarom kan ik niet garanderen dat ze voor anderen ook daadwerkelijk gelden.
Het sebboroisch exceem kent vele vormen; van lichte jeuk tot extreem agressieve perioden van pijnlijke rode plekken die aanvoelen als een brandwond.

Voor vrijwel iedere betroffene is het klachtenbeeld anders, en iedereen gaat er ook anders mee om.
Voor de een "valt het allemaal wel mee"
Voor de ander kan deze aandoening echt rampzalige gevolgen hebben.
Ik behoor tot de laatstgenoemde categorie.

Ik ben me ervan bewust dat er veel "ernstiger" vormen van exceem zijn zoals -bijvoorbeeld- Psoriasis. Het lijkt me vreselijk. In dat opzicht heb ik misschien nog wel geluk gehad.
`k heb het echt te doen met de mensen die daarmee door het leven moeten gaan.Ik vindt ook dat deze mensen de erkenning van hun probleem verdienen.Als geen ander weet ik hoe het voelt als je huidziekte afgedaan wordt als zijnde "onschuldig".En dat door mensen die er geen flauw benul van hebben.

Ik kan eigenlijk ook alleen maar meepraten over het Sebboroish exceem,omdat ik enkel daarmee persoonlijke ervaring mee heb.
Van alle andere vormen van exceem heb ik geen recht van spreken.
Dat KAN en MAG ook niet;Ik weet er immers nauwelijks iets van.Wel wens ik iedere betroffene veel sterkte.

Wat mijn adviezen betreft voor sebboroisch exceem;

Pas op met de Betamethason-lotion voor de hoofdhuid.
Ga er gematigd mee om.Dat spul is gevaarlijk;je haar valt ervan uit!!!
Wanneer je er baat bij hebt is dat natuurlijk prima.
Maar als het (zoals in mijn geval)na verloop van tijd niet meer werkt- en je er kaal van wordt-,moet je jezelf toch afvragen of het gebruik ervan nog wel zo zinvol is.

Ketoconazol-- het doet niets anders dan je huid dunner maken.Daardoor zou het exceem "minder kans van slagen hebben"..aan de ziekte zelf doet die zalf echter HELEMAAL NIETS!!!
Ondertussen wordt je huid alsmaar dunner.Ook dat is weer zo`n bijwerking die allerminst wenselijk is.

Zo zijn er nog tal van medicijnen waarvan ik zo mijn eigen mening heb.En allen zijn uit eigen ervaring gevormd.

Zorg dat je weet wat je gebruikt.Aan veel medicijnen zijn erg vervelende bijwerkingen gekoppeld.Lang niet al die bijwerkingen zijn altijd even duidelijk merkbaar.De werkzaamheid van veel medicijnen neemt na lagere tijd af!

Nogmaals; Iedereen die echt baat heeft heeft bij de gebruikte medicatie heeft geluk bij een ongeluk.
Maar meer ook niet.

VERMIJD STRESS!!!
Zorg voor een goede nachtrust.
Alcohol moet je echt vermijden.zowel op de huid als in een drankje genuttigd.
Water is ook rampzalig. Vooral te heet douchen is af te raden.
In dieeten (wat betreft sebboroish exceem)geloof ik niet.
Ook dat heb ik geprobeerd.
Wel kan ik zeggen dat melkproducten beter niet al te overmatig genuttigd moeten worden.Al geldt dat eigenlijk voor iedereen.

Ik hoop dat er mensen zijn die hier iets aan hebben.
Het beste,
Stephan.


Ikke
28-01-09 15:55
Ik kreeg in december ineens een rode brandende hoofdhuid die heel erg jeukte. Heb nog nooit last gehad van exceem ofzo. Maar de dokter dacht aan exceem. Ik heb hier ook die Betamethason lotion voor gehad. Volgens de dokter kun je dit wel 4 weken achter elkaar gebruiken, maar niet veel langer. Ik heb dit toen ong. 4 weken gebruikt met afbouw en de jeuk was weggegaan. Gister had ik ineens weer wat last van jeuk en heb mijn haar dus weer nagekeken. Mijn hoofdhuid was bovenop weer erg rood, maar het jeukte/brande niet. Op de plekken waar het wat jeukte was het niet rood, misschien heel licht op wat andere plekjes dan bovenop. Wel vreemd dat het weer terugkomt?
Ik heb dus de dokter gebeld en weer betamethason opgesmeerd, het was na 1x smeren gisteravond vanochtend wel weer minder rood. Maar omdat het niet jeukt enzo moet ik het dan wel insmeren? De dokter had geen tijd om ernaar te kijken (pas evt. vrijdag.. :-S). Zij adviseerde om het gewoon weer een paar dagen te gebruiken. Maar ik ben dus bang voor haaruitval.. omdat ik dit wel eens gelezen heb en dus hier ook weer lees. Of is dat pas na maanden gebruik (zoals de dokter zegt) of heel erg veel gebruik..?

Thanks! Groetjes


Ingrid
28-01-09 23:45
Beste,

Atopisch eczeem, seboroisch eczeem, en andere vormen van eczeem zijn niet hetzelfde en hebben ieder op zich een andere behandeling nodig. Wij zijn een zelfhulpgroep, en mogen geen medische raad geven. We kunnen wel onze ervaringen doorgeven en mekaar steunen...


De vraag die jij hier stelt moet een dokter of dermatoloog beantwoorden. En als die 'geen tijd' heeft moet je naar een andere gaan, die wel tijd voor je heeft. Als je nu nog tot vrijdag moet wachten!!! Bel morgen maar direkt naar een andere. Je moet je niet laten afschepen!

Hopelijk weet je vlug iets meer,

groetjes

Ingrid


Wesley
04-07-09 18:06
Hallo,

Ik hoop met mijn ervaring een hoop mensen te kunnen helpen, dit is mijn verhaal.

Sinds eind 2008 kwam ik erachter dat ik wel eens seborroisch exceem/eczeem zou kunnen hebben, ik dacht niks aan de hand, we gaan gewoon naar de huisarts, die schrijft een zalfje voor en klaar is Kees. Toen het door dat zalfje(hydrocortison) meteen een stuk erger werd begon het probleem.

Na de aangeraden periode ben ik er uiteraard mee gestopt, maar het werd maar niet minder, dat heeft mij enorm veel stress op geleverd. In de maanden die volgden heb ik veel geprobeerd. Op voedselgebied probeerde ik van alles uit. Ik at bijvoorbeeld eens een week geen kaas, of dronk een bepaalde tijd geen melk enz. Deze informatie zocht ik op het internet, wat erg frustrerend is aangezien er totaal geen pijl op te trekken lijkt. De ene site verteld je dat een bepaald product positief zou kunnen werken in de strijd met seborroisch exceem, maar voordat je het wilt proberen lees je elders alweer dat je dat maar beter niet kan doen omdat er bepaalde stoffen inzitten die het alleen maar zullen verergeren. Al met al is dit zeer frustrerend, maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die dit allemaal heeft geprobeerd.

Een kleine maand geleden kwam ik op een site terecht waar Grote Klis Arkocaps werd aangeraden, heb gelijk gekeken of er meer positieve gevallen waren, die waren er zeker, van eventuele negatieve bijwerkingen was absoluut geen sprake, dus besloot ik het eens te proberen, en ik kan alleen maar zeggen dat het me tot nu toe toch wel enorm heeft geholpen. De schilfering wordt steeds minder, evenals de vlekken, daarom voel ik het ook als mijn plicht om dit verhaal te vertellen. Voor iedereen die naar aanleiding hiervan de Grote Klis Arkocaps wilt proberen, let wel, het is geen wondermiddel, geef het aub. de tijd.

Voor de duidelijkheid, de arkocaps kosten gemiddeld zo'n 7/8 Euro, daar krijg je 45 capsules voor die je 3 maal per dag (tijdens de maaltijd) slikt. Verder eet ik nog steeds een stuk gezonder als ik hiervoor gewend was, wellicht heeft dat ook meegeholpen. Dan moet je vooral denken aan veel groente/fruit, in mijn geval wortels, appels en bosbessensap.

Succes.

Mvg,
Wesley


Kees
25-01-10 17:10
Beste mensen,

Ook ik heb last van seborrhoisch eczeem. Ik heb het op mijn gezicht op de bekende plekken: voorhoofd, neus en rondom neus, kin en bij de oren. Het wordt erger bij stress, weinig slaap, slecht eten en alcohol. Het is superirritant maar gelukkig heb ik anderhalve week terug iets gevonden dat voor mij helpt.

- Ik douche 's ochtends met Neutral en waste mijn gezicht met een speciale zeep van Neutral (allebei bij Kruidvat te koop)
- Daarna heb ik een laagje, net zoals je normaal zonnebrand op doet, anti-schimmelcreme van kruidvat erop gesmeerd. Dit is vooral gebruikt voor de voeten maar kan ook op andere plekken op het lichaam bruikbaar zijn. Dit deed ik 's ochtends en 's avonds voor het slapen gaan. Na 5 dagen verminderde ik dit tot alleen 's ochtends. Nu ben ik 10 dagen verder en het is praktisch niet meer te zien. Alleen 's ochtends nog een heel klein beetje een droge huid, vooral na het douchen, maar dit valt heel erg te overzien.

Het is voor mij in ieder geval een ideale uitkomst!

Succes!


Alexander
09-02-10 01:56
Ik heb goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat veel mensen nooit volledig van hun seborroïsch eczeem verlost geraken. Er is geen middel dat het eczeem voor eeuwig en altijd verwijderd. Het zal vaak blijven terug komen. Het goede nieuws is echter dat ik een zeer doeltreffende manier gevonden heb om het te onderdrukken.

Ik heb al 6 jaar last van seborroïsch eczeem. Na 2 jaar van slechte crèmes vond ik eindelijk een goede huidarts. Deze schreef me pillen voor, Itraconazole heten ze. In het begin neem je er 4 elke dag en dan bouw je af tot nog maar 2 pilletjes (200mg) om de 15 dagen.

Om mijn eczeem in mijn haren tegen te gaan, gebruik ik Ducray Kélual DS (voor ernstige roos met jeuk). Dit gebruik ik om de dag. Je moet het inmasseren op je hoofdhuid en laten intrekken en dan terug uitspoelen. Aangezien deze shampoo enkel voor de hoofdhuid is, kan je best je haren zelf nog eens wassen met een gewone shampoo.

Om het glimmen in mijn gezicht te verminderen en te beletten dat het glimmende goedje terug gaat schilferen, waste ik 's morgens en 's avonds mijn gezicht met lauw water en smeerde het in met een anti-shine crème. Garnier Skin naturals Pure (Shine control moisturiser) is hier ideaal voor. Na een tijdje is 1 keer per dag wassen voldoende en kan je een washandje gebruiken. Aangezien je dan toch geen korstjes meer hebt op je gezicht, kan je deze ook niet meer open schuren met het washandje. En het washandje reinigt je gezicht veel beter van het glimmende goedje dan enkel je blote handen en water.

Dus:
Itraconazole pillen
Ducray Kélual DS
Garnier Skin naturals Pure

Ik had serieus last van seborroïsch eczeem. En ik weet hoe erg het je zelfbeeld kan aantasten, tot op een punt dat je niet meer naar buiten durft te gaan. Maar ik gebruik mijn drie 'wonder'middeltjes nu al 4 jaar en ik heb totaal geen last meer van mijn eczeem. Zolang ik iedere dag mijn gezicht was en insmeer, mijn haren om de dag met Ducray was en om de 15 dagen de 2 pilletjes neem.
Ook al is ieder lichaam anders, toch raad ik iedereen aan om deze methode te proberen of op zn minst te bespreken met je huidarts.Alexander
09-02-10 02:00

Vergeten te vermelden waar je het kunt kopen.

Itraconazole pillen: apotheker (op doktersvoorschrift)
Ducray Kélual DS: apotheker (zonder doktersvoorschrift)
Garnier Skin naturals Pure: KruidvatJ.
01-03-10 18:20
Beste mensen,
Ik lees hier heel erg veel. Ook ik kwam twee maanden geleden steeds vaker 'droog' de douche uit. Ik had nooit last van mijn huis tot nu. Schilfertjes, rode bultjes, vooral wangen en voorhoofd. De arts heeft me nu ketoconazol voorgeschreven. Het is even afwachten dus alleen lees ik hier dat die zalf niet echt helpt

Als het over twee weken niet beter is stap ik over op Alexander zijn manier, met de pillen en shampoo. Zoals het lijkt, moeten we ermee leren omgaan. Het is vooral funest voor je zelfbeeld maar mensen die om je geven kijken niet naar je huid maar wat erachter zit.


Hotforum
Gratis je eigen forum
Michiel
15-03-10 20:44
Nou ik heb ook jaren met exzeem en grote vette vlokken op mijn hoofd gelopen. Vanalles gekregen van de dokter maar het ene middel had nog ergere bijwerkingen dan de andere.
Beste resultaat kreeg ik met denorex Rx en ketoconazol.
Maar kreeg er een hele droge huid en ogen van en haaruitval. MAAR 2,5 maand geleden liep ik in de Action en zag daar voor €1,50 LÓreal Paris Elvive Antiroos met actief selenium S staan. Na 1e keer wassen verschrikkelijk veel vlokken. Deze goed uitgekamt, de volgende dag weer gewassen met die shampoo en kwam al niks meer van mijn hoofd af. Weet niet wat Selenium S is? maar het werkt bij mij super... want heb al maanden geen last meer van schilfers en jeuk. Was nu ong. 2x per week met die shampoo.
Ben echt super blij... :P

Voor iedereen werkt een shampoo of zalf natuurlijk weer anders maar ik hoop dat jullie ook ooit de shampoo of zalf vinden die perfect werkt.

gr. MichielTon Berg
Woonplaats: Utrecht
25-04-10 15:58
Ik weet als geen ander om seborroisch eczeem te hebben. Ik ben bedrijfsleider in een kapsalon dus kijk ik de hele dag in de spiegel. Het zit bij mij op het hoofd, en gezicht. (behaarde huid). Ik heb al jaren allerlei zalfjes en lotions geprobeerd zoals iedereen. Ik gebruik nu een produkt dat ik ook gebruik in de kapsalon. Nioxin heet het. Dit is een produkt voor huid en haar problemen. Het werkt bij mij goed, en het ziet er rustig uit.

a.
03-05-10 16:17
zelf heb ik al mijn hele leven last van seborroisch eczeem. Ik ben al vaak naar verschillende huisartsen geweest voor een remedie maar niemand wist wat het was. Ik ben daarom laast naar de dermatoloog gegaan en kreeg de volgende middelen:

Xamiol (calcipotriol/betamethason) en psoriasis shampoo van Dermaforte die je bij de apotheek kan halen. Na een week gebruik van Xamiol had ik gelijk geen last van schilfers en jeuk meer. De huid wordt wel wat dunner en de rode plekken blijven maar de rest van de symptomen zijn gelijk verdwenen.

dus voor mensen die nog opzoek zijn naar een werkend middel kan ik deze gel en shampoo zeker aanraden


remmo
30-05-10 02:53
heb het ook al jaren!! eigenlijk valt het niet te genezen. je kan het alleen onderdrukken. voor de hoofdhuid gebruik denorex shampoo en stieprox shampoo. dit werkt redelijk maar helemaal ervan af lukt niet. voor mijn gezicht gebruik cetaphil creme tegen uitdroging en wanneer ik rode uitslag heb gebruik ik protopic zalf, deze is echt fantastisch. veel suc 6 iedereen met dit vervelende probleem

caroline
Woonplaats: Bonaire
23-07-10 03:54
Had slechts 4 maanden "last" van Serroborisch exceem.
Heb van mijn huisarts Itraconazol Sandoz 100mg tabletten gekregen voor 14 dagen.

+ een anti roos shampoo van Neutral ( om de dag wassen).
Daarnaast alle vorm van zuivel vermeden + sapjes en koekjes e.d waar suiker in zit vermeden, zelfs geen koffiemelk in de koffie. En na een goede 14 dagen was mijn hoofdhuid vrij van rode plekken en schilfers.

Het blijft opletten geblazen maar het heeft mij in elk geval enorm geholpen. Sterkte allemaal.


Edward
30-10-10 19:02
Weet je wat ook helpt?
Op vakantie gaan ben al 2 keer naar turkije geweest met seborroisch eczeem en kwam zonder terug.
Ben nu van plan om gewoon 1 keer per week onder de zonnebank te gaan.
ik heb alleen zalf en shampoo gehad, ga nu maandag naar men dokter voor de pillen.

p.s. Vind het wel fijn dat er een Forum over is.

Groetjes Edward


Jonathan
05-11-10 16:33
Ik heb sinds ongeveer mijn 20ste last van seborroisch eczeem. Het was soms heel ellendig. stond al in brand als ik in de regen liep, de verwarming aanging of uberhaubt douchte. Nu ik 37 ben, heb ik allerlei manieren geprobeerd het te verzachten en het willen proberen te voorkomen. Allerlei hormoonzalfjes neem ik niet meer. Wat mij het meeste helpt is beetje selsun. 2 keer per week ongeveer. en verder was ik mij gewoon niet. (Op die plaatsen) Als ik jeuk en rode plekken krijg, smeer ik het dik in met vaseline. Ik dacht altijd dat je je huid droog moest houden, maar dit werkt gewoon beter. Mijn inziens hebben wij een verkeerd beeld van hygiene en de moderne douche rituelen zijn gewoon funest voor de gevoelige huid. Mijn schouders, borst, gezicht en hoofdhuid raken er zo van streek van. Ook zwembaden met gloor mijd ik. Beetje zon juist niet!

Mark Vin
09-11-10 12:47
Van die vlokken ofzo wordt je niet kaal..
het gaat niet gepaard met haaruitval dus ja zo erg is het niet


remmo
10-11-10 00:22
Het blijft zoeken en echt er vanaf dat zal wel een utopie blijven........haal momenteel de beste resultaten met voor de hoofdhuid selsun, en af en toe alleen neutral shampoo. verder voor het gezicht gebruik ik physiogel. en als het roodachtig is protopic zalf dat helpt prima. nou iedereen suc6 nu de winter eraan komt.... kijk je kan wel ff naar de zon gaan, maar vroeg of laat komt weer net zo hard terug.

E.R.
10-11-10 18:04
Dag allemaal,

Allereerst wil ik zeggen dat ik het enigszins fijn vind jullie ervaringen hier te lezen, maar ik raak er ook door teleurgesteld. Zelf ben ik net 20 en heb sinds een maand heel erg last van eczeem wat door de dokter bestempeld wordt als seborroisch eczeem. Zelf heb ik het als baby altijd gehad rond en achter de oren en met name op de hoofdhuid maar verder niet op mijn lichaam. Nu, sinds een maand dus, heb ik het op mijn rug, mijn nek, de borst, onderrug, de billen en mijn benen. Deze plekken waren in eerste instantie kleine rode bultjes en nu zien ze uitgebroken tot grote korstige rode branderige plekken die heel mijn huid bedekken behalve mijn hals, gezicht en onderbenen. En ik heb hiervoor ketoconazol creme en shampoo gekregen. Verder bethamethason lotion voor de hoofdhuid. Triamcinolon creme en zalf voor de eczeem op het lichaam en anti-histaminicum tabletten om de gist/schimmel tegen te gaan (waar die ook moge zitten). Sinds 2 weken ben ik van deze laatste kuur af en ik kan helaas niet zeggen dat er enige verbetering in is gekomen. Het is zelfs erger geworden, naast het jeukerige gevoel is er nu ook branderigheid van de huid bij gekomen.

Ik vraag me af of er misschien een specifieke aanloop oorzaak zou kunnen zijn voor deze plotselinge verergering. Heeft iemand van jullie ervaring met een voorval waardoor het plotseling kan verergeren? En waar zou ik op kunnen letten of in overweging moeten nemen om het te kunnen verminderen?

Inmiddels heb ik van de triamcinolon creme al enige littekens en pigment vlekken overgehouden, en ik wil dit niet op overige plaatsen op mijn lichaam krijgen.

Ik kijk uit naar jullie reactie en ik hoop dat er iemand tips heeft want ik ben bang dat ik hier nooit meer vanaf kom.


remmo
14-11-10 21:32
Hoi E.R.

ik lees dat je op dit moment een hevige uitbraak hebt van seb. eczeem. ik ben geen arts maar kan je alleen adviezen geven. zoek in iedergeval een goede dermatoloog, geen huisarts. er zijn vaak omstandigheden waarom het eczeem erger wordt. mijn ervaringen zijn bij verhoogde spanning en stress en een slechte weerstand. ook het jaargetijde speelt een rol in de herfst en winter wordt het vaak erger. probeer ook alcohol te vermijden...2 avonden doorzakken en je krijgt gegarandeerd een reactie! verder zal er nu een zoektocht voor je beginnen wat voor jou het best werkt. ik heb het zelf alleen op de hoofdhuid en gezicht. ook ik gebruike ketoconazol en later rooscure....maar die deden niks het werd zelfs erger. dus als dat niet werkt zal je wat anders moeten proberen. alternatieven zijn ook denorex of selsun. die laatste helpt bij mij meer weer.....kijk voor jezelf wat handig is ik was hooguit 2 x week mijn haar. en wissel ook zo nu en dan van neutrale shampoos, neutral of dermolin ofzo je hebt er veel.sommige mensen hebben baat bij guhl rozemarijn anti roos. voor gezicht heb je iets als physiogel, cetaphil of andere bij de apotheek. protopic werkt bij mij voor rode uitslag. verder schijnen er zelfs dieten te bestaan die verlichting kunnen brengen, overleg met dermatoloog. pillen als itraconazole kunnen ook (tijdelijk) helpen dit is vaak een kuur. verder kun je ook topicorte gebruiken voor de hoofdhuid dit werkt ook ontstekingsremmend, maar krijg je wel dunnere hoofdhuid van. (keto doet dit ook trouwens) nou suc6 he met dit echt lastige probleem echt het blijft zoeken, maar probeer stress te vermijden....en tja teveel zon schijnt niet goed te zijn, maar bij ons probleem heeft een lekker warm zonnetje op je gezicht vaak een goed effect.


Kill it
30-11-10 22:34
Ik heb minstens 20 jaar last gehad van schilfers, roodheid etc. van mijn gezichtshuid. Seborroïsch eczeem volgens de arts. Een aantal jaren hormooncreme gebruikt en dat hielp maar het was geen definitieve oplossing. Op een gegeven moment werkte het zelfs helemaal niet meer. En toen? Bij toeval Dermalogica Soothing protection spray tegen het lijf gelopen.
http://www.dermalogica.nl/producten.html#/producten/productgebruik/toners/soothing-protection-spray Dat hielp in zoverre dat het de zaak wat tot rust bracht. In eerste instantie alleen de spray gebruikt, later een beetje spray en dan gelijk na de spray een heel dun laagje creme inwrijven. Een gewone L’Oreal of Nivea Q10 gezichtscreme for men.
Redelijke resultaten. Ik was van de hormooncreme af en mijn huid zag er acceptabel uit. Kleine schilfers bleven, maar die waren niet heel erg opvallend. Mijn huid bleef wel gevoelig en altijd wel een beetje roodheid hier en daar. Je blijft dus atijd alert / je loopt altijd op dun ijs voor je gevoel. Ik was dus nog niet tevreden en ik heb nog verder gezocht. Kouder douchen, minder mijn haar wassen want de shampoo loopt over je gezicht en dat irriteerde mij huid en roos bestrijden en proberen mijn hoofdhuid tot rust te krijgen. Alpecin haarwater heeft mij geholpen mijn hoofdhuid tot rust te krijgen, mijn roos te bestrijden en ik kon minder mijn haar wassen zonder een vette bos haar te krijgen. http://medicinal.alpecin.de/en/medicinal/demading_scalps/
Verder ben ik opgehouden met het eten van tarwe. Ik denk niet dat het echt een bijdrage heeft geleverd, maar ik voel me er wel erg goed bij. Op een gegeven moment ben je op oorlogspad en probeer je echt alles om ook je weerstand te verhogen.
http://www.healthcentral.com/heart-disease/c/1435/33213/heart-disease
Verder gooi ik elke dag een eetlepel vlaszaad (lijnzaad, Zonnatura) in mijn yochurt. Erg gezond volgens deze site:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=81
Maar ik dwaal af. De oplossing voor mij was uiteindelijk kokosnootolie! Kijk op een potje Nivea huidcreme en je vindt allerlei stoffen waar je nog nooit van gehoord hebt. Ik ben er zeker van dat er een stofje tussen zit dat mijn huid irriteert. Kijk naar de ingerdienten op deze pot kokostnootolie.
http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=690
Precies 1 ingredient en dat is kokosnootolie. Verder puur natuur. Gekocht bij “de Tuinen”. Het is hard spul want het stolpunt ligt bij 24 graden. Met een lepel bik je er wat uit en dat doe je in een potje voor dagelijks gebuik. De grote pot zet je in de koelkast. Zit niet met je vingers in die grote pot want dan krijg je daar een bacteriekweek. Het potje voor dagelijks gebruik kun je wel met je vingers een brokje gestolde olie uithalen. Door de warmte van je vingers en de warmte als je het op je gezicht smeert is het snel boven de 24 graden en dan smelt het en dan smeer je de olie makkelijk uit. Niet te dik want dan krijg je zo’n vette glans. Ik ben geen arts maar in combinatie met niet te warm douchen, niet te vaak mijn haar wassen en zo nu en dan wat haarwater en in 20 jaar ben ik er nog nooit zo goed aan toe geweest. Afkloppen dat het niet terug komt.


l.dehne
05-12-10 11:30
Hallo allemaal,
ik den hier terecht gekomen omdat mijn dochter ook sebhorroisch exceem heeft.
Nu was ik op zoek naar een effectief middel tegen de hoofdhuid klachten waar we nog niet echt iets op gevonden hebben.
Maar ook hier vind ik alleen de bekende middeltjes,welke geen afdoende resultaat bieden.
Nu lees ik ook dat een heleboel van jullie op zoek zijn naar een effectiefe oplossing voor het huid probleem,en dat is wat ik met jullie wil delen.
Ik heb op geen enkel forum over dit middel gelezen, maar het werkt,in ieder geval bij mijn dochter fantastisch.
Het is geen tover middel, maar gewoon "Sudocreme" wat ook voor de babybilletjes wordt gebruikt.
Ze smeert het voor het slapen gaan op de plekken, en s'morgens heeft ze een schone soepele huid.

Succes,
Lesley


Jeroen
17-01-11 22:36
Sinds een jaar of 15 ook last van sebo-eczeem. Ik heb vooral last van schilfers in mn haar (toen dit begon dacht je nog aan een soort van roos, en gebruikte je allerlei soorten anti-roos shampoos. Maar dit verergert het juist; anti-roos shampoo droogt de huid uit, ik gebruik nu medicinale lotion en een shampoo voor droog haar.), roodheid naast de neus/op mn voorhoofd, schilfers in de oorschelpen en roodheid/jeuk/bultjes op mn borstkas (ik ebn behoorlijk behaard en de oplossing voor dit laatse is regelmatig scheren van mn borsthaar. Ook Ketaconazol gebruikt in het verleden, hierdoor werd de huid zeer vet en na verloop van tijd dun. Na lang gebruik leek het zelfs erger te worden door ketaconazol, zelf als je het een aantal maanden niet meer gebruikt had was je huid nog erg vettig. Het is voor iedereen persoonlijk natuurlijk, wat het beste helpt tegen de klachten. Ik kan alleen melden wat voor mij persoonlijk het beste helpt (al een vrij lange tijd). Voor mijn hoofdhuid gebruik ik een medicinale lotion, topicorte, het beste in te smeren in de hoofdhuid na het wassen als je haren nog niet helemaal droog zijn, je hebt er maar een klein beetje van nodig. Ook dit is dus net als alle middeltjes een hupmiddel en bestrijd meer de gevolgen door je hoodhuid iets vet te maken. Ik was mijn haar met "Elvive intens glad". Ik was mijn gezicht s'morgens en s'avonds met een washandje met lauw water (niet te hard drukken!). en smeer het daarna in met "Physiogel", na heel wat creme's werkt deze het beste, en er zit ook geen rotzooi in. Voor de borstkas dus regelmatig scheren en eventueel insmeren met sudocreme. De vettigheid van mijn huid valt nog mee. Het is met al deze middeltjes gelukkig wat minder geworden allemaal. Voor de rest heb ik persoonlijk niet het idee dat alcoholgebruik sebo-ecz verergerd. Wel stress, verwarming/droge lucht in de winter. Airco in de zomer. En inderdaad niet te warm douchen.

Marianne
Woonplaats: Beverwijk
18-01-11 19:29
Hallo Allemaal,
Ik heb mijn seborroish eczeem nu redelijk onder controle.
Hier is wat ik doe:
geen zeep gebruiken (wel een zeer zachte reinigingslotion)
huidcreme van louis Widmer (zonder parfum )
dode zee shampoo
conditioner voor het haar niet op de hoofdhuid inmasseren.
elke dag 2 omega 3/6 capsules
minder melkproducten
veel minder suiker
elke dag 2 x 2 chlorella tabletjes
elke 4 dagen 15 minuten voor de gezichtsbruiner
Het gaat echt heel goed nu.

Als je (net als ik) toch iets tegen een slapper wordende huid wil doen dan smeer je de aangedane plaatsen in met de louis widmer creme (of je eigen vette creme) en de rest van je gezicht en de contouren met een produkt tegen veroudering. Dit gaat bij mij prima.

Ik wilde deze tips toch even doorgeven,
Sterkte allemaal


K.
25-01-11 11:28
Hallo iedereen,

Ik heb zelf voor zover ik weet al mijn hele leven (19 jaar) eczeem.
Vroeger op de lage school werd ik er dan ook iedere dag mee gepest, op het vmbo ook en nu op het mbo letten ze er niet meer zo veel op.
Ik krijg voornamelijk eczeem als ik stres heb en/of geen rust in me heb.
De stres kan dan komen van werk op school dat ik (nog) moet afmaken, dingen die ik in mijn verleden heb meegemaakt en/of al ik me over dingen druk maak of ruzie heb.
Meestal als ik een rustige dag heb gehad begin ik pas met krabben als ik in bed lig, als alles rustig is, dan komt het pas naar buiten en begin ik te krabben.
Wanneer ik dan aan het krabben ben raak ik gestrest omdat mijn bed dan vol ligt met schilvertjes.
Ik kan vaak ook geen donkere kleding aandoen omdat ik een droge huid heb in me gezicht, mijn nek, me armen en mijn handen.
En wanneer ik dan donkere kleding aandoe zie je overal die schilvertjes en begin ik te stressen omdat ik dat zo vervelend vind.
Douche vind ik op zich wel fijn, maar dan niet erg warm.
Meestal scrub ik me hele lijf dan zodat overal de schilvertjes en wondjes weg zijn, en dan meteen na dat ik uit de douche kom smeer ik me in (meestal met vasaline).
En dan zie ik er voor de rest van de dag schilvervrij uit, maar wel een rode huid van het scrubben en de warmte van het douche die ik vasthou.
De reden dat ik dit allemaal vertel is zodat ik mijn verhaal kwijt kan, meeste mensen begrijpen het niet of vinden het aanstel.
Ik wil ook iedereen heel veel sterkte wensen met zijn/haar eczeem.
Ik weet zelf hoe erg het is om het te hebben, ik hoop alleen niet dat mijn kinderen het later ook krijgen, maar die kans is best groot omdat ik het waarschijnlijk van mijn vader heb.
Ik loop al van kleins af aan naar doktoren toe en heb een hele plank met zalfjes en pilletjes gehad.
Het laatste wat ik gekregen heb was hormonenzalf, maar dit werkte op zich wel redelijk goed.
Maar als ik het erop smeerde dan kwam het er op een andere plek wel weer uit.
Dus voor iedereen, ik weet dat jullie er weinig aan zullen hebben maar ik wens iederen Heel Veel sterkte en geef de moedt niet op, het gaat erom hoe je bent en wie je bent.
Ookal kijken mensen altijd naar de buitenkant, de persoon binnenin is veel belangrijker.

Sterkte!


Adverteerder:
1 2 3 4 5 
Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie